?

Sliter med sex etter overgrep og voldtekt

Kvinne 26 . 11 Mai 2021
Spørsmål

jeg har opplevd overgrep og voldtekt for flere år siden og sliter med sex etter dette. Dette synes jeg er kjempe dumt. Jeg er ikke redd for å ha sex med kjæresten og jeg føler meg veldig trygg når jeg har sex med kjæresten. Jeg har faktisk drømt at vi har sex i drømmen. Kjæresten min vet at jeg sliter med sex. Det som er at jeg ikke føler noe når vi har det. Så vi sluttet å ha det ,men jeg savner det veldig å ha det med kjæresten. Jeg synes det var veldig romantisk. Vi har ikke hatt det på over 1 år. Når vi skal kose så ligger vi naken i sengen. Kjæresten beføler brystene mine , vi kysser, tar på hverandre, jeg onanere han og han bruker en vibrator på meg. Vi har holdt på med dette i over 1 år og har ikke merket noe særlig til endring og synes det er dumt. Så vil gjerne ha alle tipsene jeg kan få. går til psykolog

Kvinne (26)
Helsesykepleier svarer
Hei

Takk for at du skiver til oss. 

Fordi hver vold- og overgrephistorie er forskjellig, er også rådene for å komme tilbake til et godt sexliv, individuelle. Det er bra du går til psykolog. Det krever mot og styrke å snakke om hva du har opplevd. Men veien blir lengre dersom det håndteres på egenhånd. 

Det er et godt utgangspunkt at du har en kjæreste du er trygg med. Det er fint at dere fremdeles koser med hverandre, fortsett med det! Så lenge kjæresten din respekterer deg og dine grenser, og gir deg den tiden du trenger, kan dere oppleve god sex med penetrering igjen. Legg en innsats i å snakke om hva du liker og ikke liker seksuelt. Avtal stopptegn, men også «gjør mer av dette»-tegn. Mye handler om å trene hjernen til nytelse. Det vil være skuffelser og tilbakesteg underveis, men ikke mist troen.

Uansett hva du har vært gjennom, har du både mulighet og ikke minst rett til å ta tilbake seksualiteten sin.

Vil du snakke med helsesykepleier om dette så kan du sjekke ut om din studentsamskipnad har helsesykepleier, eller oppsøk helsestasjon i din kommune. Der vil du få god veiledning på hva som kan passe for akkurat deg. 

Her er noen andre hjelpetjenester som kan være aktuelle:

 

DIXI Ressurssenter mot voldtekt er et lavterskeltilbud for deg som er utsatt for voldtekt. DIXI tilbyr enesamtaler, selvhjelpsgrupper, telefon-, e-post og Skype-samtaler.

sexogsamfunn.no/: Anonym chat og hjelpetelefon om seksuelle temaer. 

Med vennlig hilsen

Helsesykepleier

Finner du ikke det du leter etter?